U trendu

Crna Gora ka NATO-u – Moskva ka Srbiji

Moskva se pomirila s gubitkom Crne Gore i koncentrisala snage na zadržavanje svojih pozicija u Srbiji, ocenio je ruski informativni portal Utro.ru.

Portal ocenjuje da će, u slučaju da Srbija, kao ključna zapadno-balkanska zemlja, „konačno kapitulira“ pred pritiskom NATO-a, Rusija biti „potpuno izbačena iz regiona“.

„Ali, s mnogim postjugoslovenskim republikama Rusija je povezana istorijski, slovenstvom, i pravoslavnom religijom i već zato ne može sebi da dozvoli da se skloni od učešća u njihovoj sudbini“, ocenjuje poral.

U komentaru se ocenjuje da aktiviranje vojne i trgovinsko-ekonomske saradnje sa Srbijom predstavlja još jedan odgovor Rusije na širenje Alijanse na Crnu Goru.

„Ako razmatramo aktiviranje saradnje sa Srbijom, kao odgovor na uvlačenje Crne Gore u NATO, doći ćemo do zaključka da je Moskva prihvatila ulazak Crne Gore u Alijansu kao već svršenu stvar. Rusiji nije na ruku da se ozbiljno uvlači u geopolitičku borbu za Crnu Goru, kada pored sebe ima Donbas koji krvari, a na Bliskom Istoku gori Sirija“, ocenjuje Utro.ru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar