U trendu

Moskva: Ukrajina sprema nove montirane snimke

MOSKVA – Ukrajina priprema provokaciju sa montiranim snimcima u gradu Irpenju na periferiji Kijeva kako bi za to optužila Rusiju, rekao je danas načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

On tvrdi da „kijevske vlasti pod pokroviteljstvom zemalja kolektivnog Zapada na čelu sa SAD nastavljaju da prikupljaju pseudo-dokaze o krivici Rusije“.

S tim ciljem, kako je rekao, u Irpenju se uvodi policijski čas i potpuna blokada grada od 6 časova 12. aprila do 9 časova 15. aprila.

Mizincev je dodao da će u tom periodu biti dozvoljen ulazak samo predstavnicima bezbednosnih struktura i navodnim volonterima, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, pouzdano je utvrđeno da će „Kijev iskoristiti to vreme da izvede provokaciju i organizuje cinično inscenirano snimanje i dalje širenje lažne vesti u zapadnim medijima“.

Mizincev je naglasio da Ministarstvo odbrane Rusije unapred upozorava „takozvani civilizovani Zapad“ na te akcije Ukrajine.

Ocenio je da „kijevski režim ponovo pokazuje svoju pravu zločinačku prirodu, kao i potpuno zanemarivanje svih normi međunarodnog humanitarnog prava“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar