U trendu

MUPHR: Uhapšeno 10 osoba zbog krijumčarenja kokaina

ZAGREB – Hrvatski MUP povrdio je danas da je u saradnji sa Uredom za borbu protiv organizovanog kriminala (USKOK), okončao kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera i uhapisao 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarile najmanje tonu i po kokaina iz Južne Amerike.

MUP je, ne navodeći detalje, saopštio da je kriminalističko istraživanje usmereno na kriminalne grupe iz domena organizovanog kriminaliteta čiji se članovi sumnjiče za počinjenje najtežih krivičnih dela.

Policija navodi da je u sredu uhapsila 10 osoba i da su se dokazne radnje sprovodile na području više policijskih uprava, kao i da je u akciji učestvovalo stotinak policajaca kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnela krivičnu prijavu USKOK-u.

Hrvatski portal Index, pozivajući se na medije, piše da su među uhapšenima Petar Ćosić koji je 2011. uhapšen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine zatvora, kaoi Oliver Čokara koji je prošle godine osuđen na šest i po godina zatvora zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora koji je nađen među bananama u Luci Ploče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar