U trendu

Na istoku Tajlanda izlilo se do 50 tona nafte

BANGKOK – Vlasti provincije na istoku Tajlanda proglasile su danas vanredno stanje nakon što se velika količina nafte iz podvodne cevi izlila u Indijski okean i na jednu plažu.

Procenjuje se da je oko 20-50 tona nafte iscurilo u utorak uveče u Tajlandskom zalivu iz podvodne cevi, koja se koristi za utovar tankera na moru, u vlasništvu privatne kompanije “Star Petroleum Refining”, prenosi AP.

Curenje je zaustavljeno u roku od nekoliko sati, saopštila je kompanija, ali pokušaji da se spreči da nafta dođe do plaže u provinciji Rajong jugoistočno od Bangkoka bili su neuspešni, pa je guverner te provincije danas proglasio pogođenu plažu za područje katastrofe i naredio da se ona zatvori za kupanje i druge aktivnosti.

Najveći deo nafte ostao je na vodi i postoji zabrinutost da bi ona mogla da dospe do ostrva Ko Samet, popularne turističke destinacije koja je upravo počela da se oporavlja od posledica pandemije korona virusa zajedno sa ostatkom zemlje, navodi AP.

Kako su saopštile vlasti, trenutno oko 200 pripadnika mornarice i 150 zaposlenih iz Star Petroleuma pomažu u uklanjanju naftne mrlje i sanaciji nastale štete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar