U trendu

Na području BiH na snazi narandžasti metoalarm, olujni vetar obarao stabla

BANJALUKA – Na području cele BiH danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog pojačanog i na momente olujnog vetra.

Vetar je danas u Bijeljini skinuo lim sa stambene zgrade i oborio stablo u jednoj od gradskih ulica, rečeno je Srni u Vatrogasno spasilačkoj jedinici.

„Vatrogasci su intervenisali oko 10 sati i skinuli lim koji je vetar otkinuo sa krova zgrade u naselju Galac, kako ne bi povredio prolaznike“, naveli su iz Vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Banjaluci je vetrar, takođe, oborio stablo u ulici Mirka Kovačevića, pored Vrbasa, u naselju Obilićevo, prenela je RTRS.

Jak vetar stvorio je probleme i u Kozarskoj Dubici.

Na vrhu Bjelašnice olujni vetar dostiže brzinu do 133 kilometara na čas, zbog čega su skijaši i ostali posetioci upozoreni da budu odgovorni i pažljivi.

Na putu prema Bjelašnici, s obzirom da je došlo do formiranja snežnog pokrivača, usporeno je kretanje automobila, preneo je Klix.ba.

Takođe, zbog pada temperature, na putu je došlo do stvaranja poledice što još više otežava situaciju.

Kako je saopštio Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na putu Sarajevo – Bjelašnica nije došlo do obustave saobraćaja, put je prohodan, ali se vozačima savetuje oprez i strpljenje jer je smanjena vidljivost i kretanje usporeno.

Zbog snega i jakog vetra, put iz Sarajeva ka Jahorini danas je bio delimično blokiran s obzirom da se 10-ak vozila našlo zaglavljeno jer su putevi slabo prohodni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar