U trendu

Na ponovljenoj sednici bez pet članova Veća za bezbednost

PODGORICA – Ni na ponovljenoj sednici crnogorskog Veća za nacionalnu bezbednost nije se pojavilo pet članova Veća, koji su bojkotovali jučerašnju sednicu, saopšteno je večeras iz kabineta predsednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Na današnjoj sednici se nisu pojavili koordinator službi bezbednosti i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, predsednik i potpredsednik Odbora za bezbednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Kako se navodi u saopštenju, zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nisu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izveštaja o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki deo domaće javnosti.

Takođe je iskazana naročita neodgovornost kada je u pitanju razmatranje obaveštajno-bezbednosne procene rizika i pretnje po nacionalnu bezbednost Crne Gore, dodaje se u saopstenju.

Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo, zaključuje se u saopšenju iz kabineta Krivokapića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.