U trendu

Na rumunskoj granici zaustavljen konvoj iz Italije

BUKUREŠT – Konvoj automobila iz Italije zaustavljen je posle prelaska rumunske granice da ni bi remetio restriktivni režim saobraćaja uveden u Bukureštu, ali biće im dozvoljeno da nastave svoje putovanje ka Konstanci i Prahovi, izjavio je v.d. ministar unitrašnjih poslova Rumunije Marsel Vela, izveštava danas Agerpres.

„Konvoj koji je ušao u Rumuniju sa zapada, zaustavljen je na ulasku u Bukurešt i podelio se na dve kolone – ka Prahovu i ka Konstanci. Moramo obezbediti rigorozni režim saobraćaja u Bukureštu, a to znači da će ovim vozilima biti omogućeno kretanje tako da ne opterećuju saobraćaj u špicu jer nam je namera da smanjimo frekventnost i poboljšamo bezbednost“, izjavio je Vela.

Koloni neće biti odobreno zaustavljanje u Bukureštu i nastaviće kretanje ka Konstanci i Ploesti uz dozvolu zaustavljanja u Lalomiti.

„Imamo informacije da će biti saobraćajnih gužvi na graničnim prelazima ka Rumuniji. Spremni smo da prihvatimo ljude koji dolaze iz najugroženijih zona u Italiji“, rekao je rumunski ministar.

Inače, kako je naveo Vela, odluka o policijskoj pratnji za vozače iz Italije doneta na zahtev građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.