U trendu

Nacional o seksualnom uznemiravanju na HRT-u

ZAGREB – Mislav Stipić, jedan od direktora hrvatskog Javnog servisa HRT-a prozvan je zbog seksualnog uznemiravanja novinarki, otkriva zagrebački nedeljnik Nacional.

Kako se navodi, nekoliko novinarki Hrvatske radiotelevizije žalilo se da ih Stipić seksualno uznemirava, a iz HRT-a tvrde da su te optužbe odbačene.

“Pritužbe o kojima govorite pomno su istražene i utvrđeno je da nisu osnovane”, poručili su iz HRT-a, bez ulaženja u detalje kako su optužbe istražene i koji su konkretni zaključci, piše nedeljnik.

Pozivajući se na potvrde dobijene iz više izvora, Nacional piše da je jedna novinarka prijavu protiv Stipića podnela nedavno i zvanično.

Ona je, navodi se, direktora HRT-a za sektor Poslovanja, prijavila za „neprimerene razgovore, seksualne sugestije, pozivanje u stan s još jednom novinarkom“, zatim pomaganje u “otkopčavanju grudnjaka”, aludiranje na „seks utroje, pozive na večere“, a sve je to, kaže, bilo zapakovano u pomaganje u napredovanju na poslu.

Novinarka, koja je želela da ostane anonimna, za Nacional je rekla da se sve događalo u leto 2019. godine.

Detalje, dodaje, ispričala je šefu HRT-a pre više od dve sedmice.

Otad joj se, kaže, niko nije javio.

Osim što su na HRT-u u međuvremenu optužbe odbacili, a demantuje ih i Stipić, kojem, kako se navodi, generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić veruje.

“Nije bilo nikakvih neprimerenih ni poruka ni susreta niti sam joj se uvaljivao, a kamoli nudio seks utroje. Pa taj sastanak o kojem ta novinarka priča organizovan je molbu njenog supruga…”, rekao je Stipić, između ostalog, u odgovoru za Nacional.

Da je čula priče o seksualnom uznemiravanju, za Nacional je potvrdila i Sanja Mikleušević, predsednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji, preneo je hrvatski portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.