U trendu

Najmanje 12 Avganistanaca poginulo na aerodromu

KABUL – Najmanje 12 osoba poginulo je na aedromu u Kabulu ili njegovoj okolini od nedelje kada su talibani zauzeli grad, a građani pohrlili da napuste Avganistan, saopštili su talibani.
Uzrok njihove pogibije su ili ispaljeni meci ili stampedo, rekao je predstavnik talibana i pozvao građana koji se još uvek tiskaju pred kapijama aerodroma da odu kući ako nemaju isrpavna dokumenta za putovanja, prenosi Rojters.

Aerodrom u Kabulu je sad pod kontrolom oko 4.500 američkih vojnika, ali sve puteve koji vode do terminala kontrolišu talibani koji sprečavaju Avganistance da dođu do aerodroma odakle zapadne zemlje sprovode evakuaciju svojih državljana i lokalnih saradnika.

Prema navodima očevidaca, talibani su sprečili ljude da uđu u kompleks aerodroma, čak i one koji imaju neophodna dokumenta za putovanja.

Sami talibani priznali su da su pucali u vazduh kako bi rasterali okupljene ljude ispred aerodroma ali je jedan neimenovani njihov zvaničnik rekao za Rojters da „nemaju nameru da povrede nekoga“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.