U trendu

Najmanje 20 povredjeno u eksploziji u hemijskoj fabrici u Sloveniji

U eksploziji u hemijskoj fabrici u Kočevju, u Sloveniji, danas je povredjeno najmanje 20 ljudi, a vlasti su pozvale meštane da ne izlaze napolje.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju u fabrici „Melamin“, nazvanoj po hemikaliji koju proizvodi, uglavnom namenjenoj za oblaganje podova i nameštaja.

Snimci sa mesta nesreće pokazuju crni dim kako se diže iznad fabrike. Meštani Kočevja su rekli da se od eksplozije cela oblast potresao taj gradić s 8.000 stanovnika, 55 kilometara jugoistočno od Ljubljane.

Vlasti su navele da dvoje ljudi ima teške opekotine i da su u bolnici u Ljubljani, a dvoje se vodi kao nestalo. Fabrika „Melamin“ ima oko 200 zaposlenih.

Hitne službe su javile da je eksplozija prijavljena oko 8.30 sati, a požar je ugašen sredinom prepodneva i da je zgrada fabrike teško oštećena.

Slovenačka novinska agencija opisala je eksploziju kao najgori industrijski požar u skorijoj istoriji Slovenije. Agencija je navela da je 17 industrijskih požara zabeleženo od 1995. koji su uglavnom izazvali samo materijalnu štetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.