U trendu

Najmanje 75 Palestinaca povređeno u sukobima s policijom

JERUSALIM – Najmanje 35 osoba je povređeno danas u sukobima između palestinskih demonstranata i izraelske policije u kompleksu džamije Al-Aksa u Jerusalimu, a skoro 40 na Zapadnoj obali, samo nekoliko sati nakon što je primirje u Gazi stupilo na snagu.

Jerusalimska policija je saopštila da je odmah po završetku molitve stotine Palestinaca održalo slavljeničke demonstracije u Al-Aksi u kojima su mahali palestinskim zastavama i transparentima Hamasa i bacali kamenje i molotovljeve koktele na policijske snage koje su uzvratile šok bombama i suzavacem.
Palestinski Crveni polumesec prijavio je da je najmanje 35 ljudi povređeno u ovim sukobima, a da je u sličnim neredima u više gradova na Zapadnoj obali povređeno blizu 40 osoba, prenosi TAS S na osnovu izveštaja televizije Al Arabija.

Incident se dogodio nakon poziva Hamasa na „dan besa“ u Jerusalimu, a sukobi na tom svetom mestu, koje poštuju jevrejska i muslimanska zajednica, bili su jedan od glavnih pokretača oružanog sukoba između Izraela i Palestinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar