U trendu

Najmanje šest žrtava zemljotresa u Nepalu

KATMANDU – Najmanje šest osoba stradalo je danas kada je Nepal pogodio zemljotres, koji je prema podacima Nacionalnog centra za praćenje i istraživanje zemljotresa bio jačine 6,6 stepeni Rihtera, a po preliminarnoj proceni Geološkog zavoda SAD 5,6 stepeni Rihtera.

Zemljotres sa epicentrom u planinama zapadnog Nepala osetio se do indijske prestonice Nju Delhija, na oko 400 kilometara zapadno od epicentra, preneo je AP.

Zvaničnica okruga Doti, Kalpana Šresta, rekla je da je šest osoba stradalo u svojim domovima u udaljenom, retko naseljenom planinskom selu, a da je još petoro njih povređeno.

Kako je rekla, zbog zemljotresa koji se desio rabo jutros u 02.12 časova po lokalnom vremenu, ljudi u planinskim selima panično su izašli iz svojih kuća i mnogi su proveli noć na otvorenom.

Navela je da su snage bezbednosti poslate u udaljena sela da pomognu u naporima spasavanja, a bilo je izveštaja o oštećenim kućama u mnogim selima.

Nepalski Nacionalni centar za praćenje i istraživanje zemljotresa izvestio je da je jačina zemljotreca bila 6,6 Rihtera.

Geološki zavod SAD dao je preliminarne ocene i naveo da je jačina zemljotresa bila 5,6 Rihtera, na dubini od 15,7 kilometara i epicentrom od 21 kilometra istočno od Dipajala.

Zemljotresi su uobičajeni u planinskom delu Nepala, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar