U trendu

„Najveća greška Katnića je što me nije uhapsio, a mafije što me nije ubila“

PODGORICA – Najveća greška bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića je što me nije uhapsio, a najveća greška mafije što me nije ubila, izjavio je danas premijer Dritan Abazović.

„Ja sam im to poručio i na sednici vlade, za njih je sada kasno, šta će biti sa mnom nije bitno. Režim koji je podržavao Katnića mu je omugućavao svakoga da uhapsi, a ‘kavčanima’ da svakoga ubiju. Rekao sam im na sednici vlade, ako vi ne stignete prvi do mene – žao mi je“, rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica.

Kako je radio bivši specijalni tužilac najbolje govori, navodi Abazović to što je specijalni tužilac Saša Čađenović u zatvoru.

„Ja sam tu, i kad budem u opoziociji i kada ne budem u politici, čekam ih“, naveo je Abazović.

Rekao je da ne može čudu da se načudi, ali da je, jednostavno takva Crna Gora.

„I to je priprema pred parlamentarne izbore. Rekao sam mu da je njegovo samo da radi po zakonu“, rekao je Abazović.

Katnić je u intervjuu za podgoričku Pobjedu optužio Abazovića da je imao veze sa škaljarskim organizovanim klanom i da ga – zbog jakih opstrukcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova – nije uhapsio.

Prethodno je Abazović na TV Prva optužo Katnića da je, dok je bio glavni specijalni tužilac, ,,štitio kriminalce“ te ponovio optužbe i na račun bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, tvrdeći da je ovaj ,,na vrhu piramide organizovanog kriminala u Crnoj Gori“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.