U trendu

Najviše pogođeni Drač, Astiri, Tumani i Tirana

TIRANA – Drač, Astiri, Tumani i Tirana su albanski gradovi u kojima je serija jutrošnjih zemljotesa, od kojih su neki bili razorni, ostavila pustoš, a sudbina mnogih koji žive u tim mestima još uvek nije poznata, javljaju albanski mediji.

Oni koji su uspeli da se spasu za medije su ispričali da su nakon prvog potresa u velikom strahu krenuli da napuštaju domove, ali da im bezbednost dece bila prva briga.

U močvarnom području primorskog grada Drača, mnoge vile su propale u zemlju.

Četverospratna vila na području Marša srušena je do temelja pred očima ljudi i hitnih službi, koje su bile u pripravnosti da pruže pomoć njenim stanarima.

Iz ruševina se čuju povici za pomoć.

Reporteri sa terena izvestavaju da je iz jedne srušene četvorospratne vile u bivšem Kenet području dopirao vapaj 17-godišnjeg dečaka koji je pozivao u pomoć i tražio vodu.

Nakon što su mu doturili vodu, interventne snage na terenu pokušale su da pomognu dečaku, ali to nije bilo moguće, jer su se u tom trenutku obrušili zidovi vile i on je ostao zarobljen u ruševinama.

Albanski mediji objavili su apokaliptične fotografije iz Drača i okoline, gde se pretpostavlja i da ima najviše žratava i povrđenih.

Ispod jedne od tih fotografija iz Drača piše da je reč o potresnim snimcima, na kojima se može videti beživotno telo osobe izvučeno iz ruševina.

Telo je izvučeno iz ruševina hotela Mira Mare, gde su, kako se navodi, bile još tri osobe.

Portal Balkanveb objavio je fotorafiju petospratnice koja je potpuno sravnjena sa zemljom.

U Draču nema struje jutros od 04.00.

Škole i vrtići su zatvoreni.

U tom albanskom gradu je potuno oštećena i stara palata.

U jednoj od dračkih vila prijavljen je nestanak sedam članova jedne porodice koja je živela u trospratnici koja je srušena do temelja.

Slična situacija je i u gradu Tumanu, gde se pod ruševinama takođe čuju povici za pomoć.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.