U trendu

Najviše zaraženih, namanje hospitalizovanih i umrlih

ZAGREB – Hrvatska već danima, pa i sedmicama beleži rekordne brojke novozaraženih korona virusom, ali u ovom talasu u kojem je dominantan omikron soj, prema dostupnim podacima, vidi se preokret kad je reč o odnosu broja novozaraženih i broja hospitaliziranih i umrlih, piše hrvatski portal Index.

Portal podseća da je u prvom talasu, koji je, kada je reč o najvišim dnevnim brojkama, gotovo pa zanemariv, najveći dnevni broj novih slučajeva bio je 369, maksimalni dnevni broj hospitalizovanih 372, a broj preminulih osam.

U drugom talasu najveći dnevni broj novih slučajeva iznosio je 4.620, broj hospitalizovanih 2.976, a broj preminulih 92.

U trećem talasu maksimalni dnevni broj novih slučajeva iznosio je 3.217, hospitalizovanih 2.315, a preminulih 52.

U četvrtom talasu najviši dnevni broj novih slučajeva iznosio je 7.315, hospitalizovanih 2.598, a preminulih 76.

U petom talasu, međutim, slika je potpuno drugačija, piše Index i dodaje da on beleži daleko najveći dnevni broj novih slučajeva – 11.812, dok je najveći dnevni broj hospitalizovanih 1976, a maksimalni dnevni broj preminulih je 64, prema podacima od 26. januara.

Prema grafikonu koji objavljuje portal uočljivo je da brojevi novozaraženih rastu, dok istovremeno brojke hospitalizovanih i preminulih padaju.

Juče je u Hrvatskoj, na primer, bilo 11.812 novozaraženih, dok se, kad se tome đaju i brzi antigenski testovi, taj broj se povećava na čak 18.517.

Među njima je bilo 1.976 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru bila 192 pacijenta, dok su 64 osobe preminule.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar