najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Nakon 43 godine, DNK otkrio ubice dve devojčice!

Dva muškarca su uhapšena zbog povezanosti sa ubistvom dve devojčice 1973. godine u Kaliforniji, u slučaju koji decenijama tavorio sve dok DNK tastiranja nisu dokazala učešće dvojice uhapšenih, saopštili su predstavnici federalnih vlasti.

Lari Don Peterson i Vilijam Lojd Luka iz Kalifornije privedeni su nakon rezultata nedavnog DNK testiranja koji ukazuju da su oba 65-godišnjaka, u vreme kada su imali 22. godine povezani sa ubistvima devojčica, prenosi AP.

Nestanak ubijenih devojčica, Valeri Dženis (12) i Doris Karen (13), prijavile su njihove majke nakon što se nisu vratile u dogovoreno vreme iz tržnog centra 12. novembra 1973. godine.

Nekoliko sati kasnije, kancelarija šerifa je obaveštena da su pored puta pronađena tela, koja su kasnije identifikovana kao nestale devojčice.

U policijsklom izveštaju se navodi da su devojčice odvedene u obližnju šumu i da je u njih puškom pucano iz neposredne blizine.

Istraga o ovim ubistvima je bila aktivna do kraja 1976. godine, kada je slučaj zamrznut. U istarzi je ispitano više od 60 ljudi i analizirano više desetina netačnih tragova, saopštili su nadležni.

Pronalaženjem nove tehnologije, 2014. godine je ponovo pokrenuta istraga na osnovu sačuvanih dokaza.

„DNK testiranje je ukazalo na dva muškarca, od kojih je jedan na izdržavanju kazne na osnovu više optužbi, među kojima su i optužbe za ubistva i seksualni prestupi“ izjavio je zamenik šerifa Tomi Roberts.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike