U trendu

Nakon razornog zemljotresa Putin ponudio pomoć Turskoj i Siriji

MOSKVA – Nakon snažnog zemljotresa u Turskoj i Siriji u kojem je poginulo više stotina ljudi, ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas izraze saučešća svojim kolegama, predsednicima Redžepu Tajipu Erdoganu i Bašaru al Asadu.

Ruski lider je potvrdio da je zvanična Moskva spremna da pruži svu neophodnu pomoć i Ankari, i Damasku, prenosi agencija TAŠ.

„Poštovani gospodine predsedniče, primite moje duboko saučešće zbog brojnih ljudskih žrtava i rasprostranjenih razaranja izazvanih snažnim zemljotresom u vašoj zemlji“, napisao je ruski lider u telegramu upućenom Erdoganu koji je danas objavljen i na sajtu Kremlja.

Putin je zamolio Erdogana da prenese njegovo iskreno saučešće i podršku porodicama i prijateljima nastradalih i poželeo je brz oporavak svima koji su pogođeni ovom katastrofom.

„Spremni smo da pružimo neophodnu pomoć posle zemljotresa“, navodi se u Putinovom telegramu Erdoganu.

U svom telegramu saučešća upućenom sirijskom lideru Bašaru al Asadu, Putin je takođe izrazio najiskrenije saučešće onima koji su izgubili svoje bliske i drage i obećao pomoć Rusije nakon razorene nesreće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar