Naoružane Trampove pristalice ispred sedišta vlade Džordžije, zgrada evakuisana

Naoružane pristalice odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa okupile su se večeras u Atlanti ispred sedišta vlade savezne države Džordžija, zbog čega su njeni lideri odlučili da evakuišu tu zgradu.

Oko 100 Trampovih pristalica protestuje u Atlanti zbog rezultata predsedničkih izbora, a neki od njih su naoružani dugim cevima, navodi Asošiejted pres.

Visoki zvaničnik Džordžije Gabrijel Sterling rekao je danas da je odluku o evakuciji doneo državni sekretar, republikanac Bred Rafensperger.

Rafensperger se prethodnih dana našao na meti Trampovih napada pošto nije podlegao pritisku da „pronadje“ dovoljno glasova za njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Džordžiji.

Gotovo istovremeno, Trampove pristalice su večeras u Vašingtonu upale u zgradu Kongresa SAD, posle protesta na kojem ih je bilo nekoliko hiljada.

U Vašingtonu je nastao haos, evakuacija članova Kongresa je u toku, a oko 200 pripadnika Nacionalne garde poslato je da zavede red.

U Džordžiji su juče održani izbori za dva mesta u Senatu SAD od kojih zavisi da li će gornji dom Kongresa SAD u naredne dve godine kontrolisati demokrate ili republikanci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.