U trendu

Naoružani pljačkaši ukrali tri miliona sličica za album „Rusija 2018“

Naoružani muškarci upali su u štampariju izdavačke kuće Panini u Argentini i, pod pretnjom oružjem, ukrali nekoliko stotina hiljada samolepljivih sličica za album Svetskog prvenstva u fudbalu – Rusija 2018.

Petorica muškaraca upala su u štampariju u gradiću Munro, u predgrađu Buenos Ajresa, i preteći oružjem, naterali zaposlene da utovare više od 600 kutija sa sličicama u njihov kamion.

U svakoj kutiji zapakovano je 1.000 kesica, od kojih svaka kesica sadrži po pet slicica sa fotografijama igraca različitih fudbalskih reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva u Rusiji, tako da ukupan broj ukradenih sličica iznosi tri miliona.

Kesice sa sličicama u Evropi se prodaju po ceni od 50 evrocenti, što je 60 dolarskih centi po komadu. Policija je saopštila da ukupna vrednost ukradenih sličica iznosi 360.000 dolara, prenosi Dojče vele.

Bezbednosne kamere u štampariji nisu uspele da snime lica pljačkaša, koji se nalaze u bekstvu, pa je njihova identifikacije otežana.

Ostaje nejasno šta lopovi nameravaju da urade sa ukradenim sličicama, iako se pretpostavlja da će one završiti na crnom tržištu po nižoj ceni od zvanične, prenosi B92.net.

Tražnja za sličicama fudbalera raste svugde u svetu, kako se Svetsko prvenstvo sve više približava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.