U trendu

Napadač iz San Hozea posedovao veliku kolekciju oružja

SAN FRANCISKO – Američki radnik transportnog preduzeća Semjuel Kasidi (57), koji je ubio devet kolega u Kaliforniji, posedovao je kolekciju od 12 komada vatrenog oružja, više Molotovljevih koktela i 22.000 metaka municije u svojoj kući pre nego je zapalio, saopštile su lokalne vlasti.

Zvaničnik FBI-ja rekao je u petak da je požar u kome je spaljena kuća uništio i dokaze za utvrđivanje preciznog motiva masovnog ubistva koje se dogodilo u sredu u železničkom deopu u San Hozeu, u Kaliforniji, prenosi Rojters.

Vlasti su saopštile da je tokom napada Kasidi bio naoružan s tri poluautomatske puške, kada je otvorio vatru na svoje kolege i ubio devet osoba u depou javnog transportnog preduzeća VTA koje je pod upravom za transport Santa Klare, južno od San Franciska.

On se ubio nekoliko minuta nakon što je policija stigla na lice mesta, prema izveštaju šerifa.

Lokalni KNTV, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, izvestio je da je Kasidi nedavno optužen za davanje neprimerenih rasističkih izjava kolegama dok je bio angažovan na održavanju železničke stanice.

Kompanija VTA je saopštila da vrši pregled svojih evidencija kako bi utvrdila da li je Kasidi ikada rekao ili učinio nešto što je moglo da njegove kolege zastraši ili im pričini nelagodnost i da se nada da će moći da objavi više informacija u narednim danima.

U četvrtak je šerif okruga Santa Klara Lori Smit rekla da je poznato da je Kasidi bio veoma nezadovoljan radnik VTA-a što je možda i motivisalo njegov napad.

Dokazi su do sada pokazali da je ovo bio planiran događaj i da je Kasidi bio spreman da upotrebi svoje oružje kako bi više osoba lišio života, rekao je šerif u svojoj izjavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.