U trendu

Napadač na Pola Pelosija imao planove da napadne i druge poznate ličnosti

NJUJORK – Muškarac optužen za napad na Pola Pelosija, supruga predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, takođe je imao planove da napadne Hantera Bajdena, guvernera Kalifornije Gevina Njusoma i glumca Toma Henksa, tvrdi policajka koja je razgovarala s napadačem, preneli su američki mediji.

Poručnica policije San Franciska Karla Harli rekla je na sudu da joj je napadač na Pelosinog muža, David De Pejp, tokom jednosatnog razgovora u bolnici nedugo nakon napada u oktobru otkrio spisak osoba koje su mu bile mete, prenosi NBC.

Raniji sudski podnesak navodi da je De Pejp imenovao nekoliko istaknutih državnih i saveznih političara, njihove rođake i lokalnog profesora kao druge mete, ali nije identifikovao nijednog od njih.

Policajka tvrdi da je De Pejp pominjao teorije zavera koje su ga podstakle na napad.

Prema federalnim optužbama, on se tereti za pokušaj otmice i napada.

Takođe se suočava s nizom državnih optužbi, uključujući pokušaj ubistva, provalu u stan, napad smrtonosnim oružjem, pretnje javnom službeniku i njihovoj porodici.

De Pejp se izjasnio da nije kriv.

Jedna od njegovih meta bio je Njusom, demokrata i guverner Kalifornije od 2019. Druga meta bio mu je Bajenov sin Hanter.

Bajden je poslednjih godina bio politička meta, osobito nakon što je Njujork Post u oktobru 2020. objavio da je imao inkriminišući mejl između predsednikovog sina Hantera i jednog ukrajinskog biznismena.

Glumac Tom Henks je u međuvremenu podržao Džozefa Bajdena, pojavivši se uz njega na masovnom prikupljanju donacija 2020.

De Pejp će biti izveden pred sud 28. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.