U trendu

Napadač u Indijanapolisu identifikovan kao bivši radnik

INDIJANAPOLIS – Napadač koji je iz vatrenog oružja u četvrtak uveče ubio osmoro ljudi u objektu Fedeksa u Indijanapolisu identifikovan je kao 19-godišnji Brendon Skot Houl iz Indijane i bivši radnik te kompanije.

Zamenik šefa policije Indijanapolisa Kreg Mekart izjavio je da je napadač Houl nasumice počeo da puca u ljude na parkingu, a zatim ušao u zgradu gde je izvršio samoubistvo malo pre nego što je policija upala u zgradu. Pucnjava je trajala samo nekoliko minuta.

Mekarti je rekao da ne zna zašto je Houl napustio posao tokom 2020. godine, niti da li je bio u kontaktu sa radnicima u objektu, prenosi AP.

Istražitelji su pretražili jednu kuću u Indijanapolisu i zaplenili kompjutere i druge elektronske uređaje. Motiv za napad još nije utvrđen.

Bela kuća je saopštila da je pucnjava u Fedeksovoj zgradi u Indijanapolisu dokaz „epidemije oružanog nasilja“ u SAD, i da pokazuje potrebu za hitnom akcijom Kongresa o merama za bezbedniju prodaju i rukovanje oružjem.

U pucnjavi u objektu Fedeksa u blizini međunarodnog aerodroma u Indijanapolisu koja se dogodila u četvrtak kasno uveče ubijeno je osam osoba, a povređeno još nekoliko ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.