U trendu

Nastavljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha i međusobne optužbe

BAKU/JEREVAN – Borbe azerbejdžanskih i jermenskih snaga su nastavljene duž čitave linije fronta, saopštio je danas portparol azerbejdžanskog ministarstva odbrane Vagif Dargjahli, navodeći da vojska te zemlje ima prednost dok je jermenska vojska pretrpela teške gubitke u ljudstvu i opremi.

Prethodno je, međutim, portparol jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan rekla da je Odbrambena armija Nagorno-Karabaha uništila veliku jedinicu azerbejdzanske vojske.

Asad: Militanti iz Sirije su u Nagorno-Karabahu

MOSKVA – Sirijski predsednik Bašar al-Asad rekao je danas da se militanti iz te zemlje bore u sukobima oko Nagorno-Karabaha i ocenio da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan „glavni inicijator sukoba“.

„Damask to može da potvrdi“, rekao je Asad u intervjuu agenciji RIA Novosti.

Minska grupa najoštrije osudila nasilje na Nagorno-Karabahu

MOSKVA/PARIZ/VAŠINGTON – Ministri spoljnih poslova zemalja kopredsedavajućih Minskom grupom OEBS-a, u ponedeljak su najoštrije osudili eskalaciju nasilja u i izvan zone Nagorno-Karabaha.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, ministar za Evropu i spoljne poslove Francuske Žan Iv Le Drian i državni sekretar SAD Majkl Pompeo bezuslovno ističu da nedavni napadi koji su navodno bili usmereni na civilne centre – kako duž linije fronta, tako i na teritorije Azerbejdžana i Jermenije izvan zone sukoba Nagorno-Karabah – i nesrazmerna priroda takvih napada, predstavljaju neprihvatljivu pretnju stabilnosti regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.