U trendu

NATO ljut na ruske pilote koji su pratili Šojgua

Manevar ruskih pilota tokom incidenta iznad Baltika u kojem se lovac NATO-a približio grupi ruskih vojnih aviona, u kojoj se nalazio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, predstavnik NATO-a ocenio je kao nebezbedan.

„Nakon što je izvršena procena namera ruskih aviona, dva lovca F-18 su skrenula levo kako bi se odvojila od aviona koji su presreli“, citira Si-En-En predstavnika NATO-a.

„Malo pre toga, jedan od ruskih lovaca Su-27 je takođe skrenuo levo i umalo presekao putanju jednog od F-18 na nebezbedan način“, izjavio je sagovornik televizije.

„Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji pilota jednog od F-18, izbegnuta je potencijalno opasna situacija za oba aviona“, naveo je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom, u pratnji dva lovca Su-27 Baltičke flote Rusije, iz Kalinjingrada leteo u Moskvu. Avionu, u kojem se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali avion NATO-a, ne dozvoljavajući mu da se približi.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. AA ( americki alah)

    a sto placu kad nalete na tvrdo. Jaki su protiv africkih plemena sa strelama i kopljima

  2. Anonimni

    A sta je trebalo da urade? Da dozvole, da nekako (ja ne znam kako), boze moj slucajno, „obore“ Sojgujev avion pa se posle lepo izvine. Hoce to kod njih – „uopste nismo znali da Sadam nema oruzje za masovno unistenje“. I nikom nista.

  3. Anonimni

    A sta su trebali da im dozvole da NAJASU na Sojgujev avion -svasta i od persa Nate .Pratili su svog komadanta i nema „SNIMANJA“ -AMIN!

Napišite komentar