U trendu

NATO: Nepromišljeno rusko lansiranje protivsatelitske rakete

BRISEL – Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da je rusko testiranje protivsatelitske rakete bilo nepromišljeno i da je stvorilo krhotine koje sada predstavljaju rizik za međunarodne i kineske svemirske stanice.

“Ovo je stvorilo mnogo krhotina. Ovo je bila nepromišljena akcija Rusije. To pokazuje da Rusija razvija nove sisteme oružja”, izjavio je Stoltenberg, naglašavajući važnost zaštite sistema na zemlji koje kontrolišu sateliti, prenosi agencija Rojters.

Stoltenberg je, takođe, rekao da je Alijansa duboko zabrinuta zbog strategije beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da živote migranata dovede u opasnost, i ponudio je pomoć Poljskoj.

“Duboko smo zabrinuti zbog načina na koji Lukašenkov režim koristi ranjive migrante kao hibridnu taktiku protiv drugih zemalja i dovodi živote migranata u opasnost”, izjavio je generalni sekretar.

“Solidarni smo sa Poljskom i drugim pogođenim saveznicima“, rekao je Stoltenberg novinarima po dolasku na sastanak sa ministrima odbrane EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar