U trendu

NATO: RUS da napusti Krim, Cekov: NATO želi destabilizaciju

MOSKVA – NATO je pozvao Rusiju da napusti Krim, a taj poziv ruski senator sa Krima Sergej Cekov ocenio je kao neadekvatan.

On je to rekao za Sputnjik reagujući na izjavu načelnika vojnog komiteta NATO Stjuarta Piča da ta organizacija ne priznaje pripadnost Krima Rusiji i poziva Moskvu da povuče trupe sa poluostrva.

„Krimljani žive u miru i spokojstvu, a NATO bi želeo da destabilizuje situaciju na Krimu. Njima (NATO-u) se ne sviđa način na koji se Krim razvija, ali nećemo im pružiti to zadovoljstvo“, rekao je Cekov.

Prema njegovim rečima, Krim se ponovo ujedinio sa Rusijom legalno i pravedno, a zahtevi predstavnika Alijanse nisu adekvatni.

Šef radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom predstavništvu Republike Krim pri predsedniku Ruske Federacije Aleksandar Molohov izjavio je da ne treba obraćati pažnju na reči predstavnika NATO-a.

„Nije rekao ništa novo. Redovne ritualne fraze koje odražavaju čvrst i nekonstruktivan stav NATO vojske“, rekao je Molohov.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu, a Ukrajina i dal?e smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.