U trendu

Navaljni ispričao da je doček Nove godine proveo u disciplinskoj ćeliji

 Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je gotovo dve godine u zatvoru u Rusiji, izjavio je da je novogodišnju noć proveo u disciplinskoj ćeliji, što je još jedan primer pooštravanja uslova njegovog pritvora.

Navaljni je u poruci poslatoj advokatima i objavljenoj danas na društvenim mrežama, rekao da je uprava zatvora, oko 200 kilometara od Moskve, odlučila 31. decembra da mu izrekne kaznu od 15 dana u disciplinskoj ćeliji zbog kršenja propisa.

Opozicionar je rekao da mu je zamereno što je jednog jutra ustao u 5.24 i obavio jutarnju toaletu, odnosno 36 minuta pre vremena, jer se ustaje u 6.00.

„I tako su mi pokvarili planove da provedem super doček Nove godine sa kesom čipsa i ribljom konzervom koje sam ostavio po strani“, naveo je Navaljni.

Dodao je da je celu novogodišnju noć proveo u ćeliji sa dvojicom zatvorenika od kojih je jedan sa psihozom stalno vrištao.

„Sve u svemu, zadovoljan sam. Ljudi plaćaju da provedu originalnu Novu godinu, za mene je bilo besplatno“, naveo je Navaljni koji je sačuvao smisao za humor.

Navaljni, veliki kritičar Vladimira Putina, uhapšen je u Rusiji u januaru 2021, po povratku u zemlju posle teškog trovanja, koje pripisuje Kremlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar