U trendu

Navaljni: Putina je ludak koji je počeo glupi rat u Ukrajini

MOSKVA – Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, danas je oštro kritikovao i vređao predsednika Vladimira Putina tokom sudskog saslušanja, nazvavši ga „ludakom koji je započeo glupi rat“ u Ukrajini baziran na lažima.

„Ovaj rat je glup, vaš Putin ga je započeo i zasnovan je na lažima“, rekao je Navaljni na sudu u Moskvi putem video linka iz zatvora, preneo je Rojters.

Navaljni se našao na sudu, jer se žalio na devetogodišnju zatvorsku kaznu koju je dobio zbog prevare i nepoštovanja suda, „dodatak“ na kaznu od dve i po godine koju već služi.

On negira sve optužbe i kaže da su lažirane, kako bi se blokirale njegove političke ambicije.

Sudija ga je nekoliko puta prekidao, ali Navaljni je „činjenice“ tužilaštva nazivao „lažima“ i uporedio ih sa lažima koje je upotrebio Putin da započne invaziju na Ukrajinu.

„Šta želite da postignete – da li želite kontrolu na kratke staze, da se borite sa budućim generacijama koje se bore za budućnost Rusije? Svi ćete doživeti istorijski neuspeh“, rekao je Navaljni sudu.

On tvrdi da Putinovom Rusijom vladaju lopovi i kriminalci koji su postali neprijatelji ruskog naroda.

„Jedan ludak je zario svoje kandže u Ukrajinu i ja ne znam šta on hoće da radi sa time, taj ludi lopov“, rekao je Navaljni o Putinu.

Kremlj je nekoliko puta odbacio brojne tvrdnje Navaljnog o Putinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar