U trendu

Navaljni smršao preko 15 kilograma, otežano govori

Supruga Alekseja Navaljnog Julija objavila je na društvenim mrežama da je on mnogo smršao i da teško govori.

Ona je, nakon što je posetila supruga u zatvoru, gde on štrajkuje glađu, na društvenim mrežama prenela svoje utiske posle razgovora koji je s njim obavila telefonom kroz staklo.

„I dalje je vedar i raspoložen kao i uvek. Ipak ima poteškoće dok govori i s vremena na vreme spusti slušalicu i nasloni se na sto da napravi pauzu. Mnogo je smršao … i na 190 (cm) ima 76 kg“, napisala je.

To znači da je težina Navaljnog pala za 16 kg otkako je prošlog meseca stigao u zatvorsku ustanovu 100 km istočno od Moskve.

„I dalje neće da dozvole lekaru da ga pregleda … Nikada nisam videla kožu tako zategnutu oko nečije lobanje, ali znam da neće odustati“, dodala je Navaljna.

Osoblje ruskog zatvora saopštilo je da su Navaljnom ponudili odgovarajući tretman, ali da je on to odbio. Navaljni je prebačen u zatvorsku kliniku ranije ovog meseca nakon što se požalio na visoku temperaturu i kašalj.

Ruska zatvorska služba saopštila je danas da je lekarska komisija ocenila njegovo zdravlje kao zadovoljavajuće i da je 9. aprila prebačen iz klinike u glavni deo zatvora, objavila je novinska agencija RIA.

Navaljni (44) počeo je štrajk glađu krajem marta u znak protesta zbog, kako je rekao, odbijanja zatvorskih vlasti da ga pravilno leče zbog akutnih bolova u leđima i nogama, podseća Rojters.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)