U trendu

NBC: SAD salju na KiM osumnjicene za povezanost s talibanima

VAŠINGTON – SAD planiraju da na Kosovo i Metohiju pošalju najmanje dve osobe koje su prihvatile iz Avganistana, kako bi ih tamo podvrgnule daljim proverama, jer postoji sumnja da su povezane sa talibanima, javlja En-Bi-Si (NBC).

Izvori te američke televizije rekli su da će te osobe biti poslate na KiM radi daljih provera, ali da to ne znači da one nužno predstavljaju pretnju.

Isti izvori su naveli da SAD tako postupaju iz predostrožnosti i da je neki podatak o tim osobama – njihovo ime, poreklo ili broj mobilnog telefona – izazvao dovoljno zabrinutosti da im ne može biti dozvoljen boravak u SAD dok ne budu obavljene dodatne provere.

NBC, pozivajući se na te izvore, tvrdi da će i svi drugi koji su evakuisani iz Avganistana, a koji izazovu sličnu zabrinutost takođe biti poslati na Kosovo i Metohiju.

Više od 30.000 osoba evakuisano je iz Avganistana u SAD, do sada je oko 10.000 njih bilo na dodatnim proverama, a od toga oko 100 zbog mogućih veza sa talibanima ili terorističkim grupama, navodi NBC.

Za dve osobe od tih 100 potrebno je još dodatnih provera.

Portparol američkog Ministarstva pravde odbio je da komentariše te informacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.