U trendu

Ne menja se cena- narednih 6 meseci gas iz RUS za 270 dolara

SOČI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će cena gasa ostati ista – u narednih šest meseci biće 270 dolara.

„Postigli smo nešto šmo smo moža jednom pomenuli i pokušali i Putin je pokazao izuzetno prijateljstvo prema Srbiji – da u narednih šest meseci dobijemo cenu od neverovatnih 270 dolara, da nam se ne menja cena, da ostane potpuno ista“, poručio je Vučić.

Rekao je da smo dobili povećanje količine gasa za tih šest meseci, kao i fleksibilnost za koju je, kaže, posebno molio.

„Kada sam to saopštio u hotelu, direktor Srbijagasa Dušan Bajatovoić je skakao od sreće jer je mislio da je nemoguće da se to postigne“, rekao je Vučić i dodao da je Putin tokom sastanka pred njim razgovarao sa svim važnin ljudima iz različitih oblasti.

Vučić je nakon sastanka preneo da je sa Putinom razgovarao o mnogo tema, uz zahvalnost ruskom predsedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

„To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima“, rekao je Vučić.

Dodao je da je Putin dobro razumeo značaj cene gasa, količine i tzv. gipkosti gasa, navodeći da nam je to do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu 4 ili 5 miliona, a nije svejedno da li, kada pređete prosečne količine, kupujete na berzi ili ne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar