„Ne pričajte ni sa kim“: Novi predlog za sprečavanje širenja korone (video)

Novi Južni Vels bori se sa najgorim talasom kovida ove godine, a šefica zdravstva te najnaseljenije australijske države, Keri Čant, savetovala je sugrađanima da ne pričaju jedni sa drugima kako bi se sprečilo širenje virusa.

https://youtu.be/NVFLdnDEjaI

Nakon što je u utorak potvrđeno 78 novih slučajeva zaraženih koronom i jedan smrtni ishod, Keri Čant je izjavila da bi Australijanci trebalo da se uzdrže od razgovora, čak i ako nose maske i ako su vakcinisani.

„Iako je konverzacija u ljudskoj prirodi, nažalost, sada nije vreme za to“, rekla je ona novinarima.

„Čak i ako vidite komšiju u šoping centru….ne započinjite razgovor. Sada je vreme da se interakcija sa drugima svede na minimum“, smatra Keri Čant.

Ona je dodala da maske ne pružaju totalnu zaštitu i da bi ljudi morali da vode računa da ne dođu u kontakt sa nekim ko predstavlja rizik.

Takođe, pozvala je stanovnike i da se uzdrže od poseta prijateljima i članovima familije, prenosi RT.

„Moramo uzeti u obzir da svaki put kada izađemo iz kuće, neko sa kim dođemo u kontakt bi mogao da prenese virus“, kazala je Keri Čant.

https://twitter.com/ToniaBuxton/status/1417538041439309825

Ovi saveti, međutim, naišli su na oštre kritike korisnika društvenih mreža, uz ocene da su „nečuveni“ i da oslikavaju „očaj vladinih zvaničnika“.

Inače, od početka pandemija Australija je uz pomoć strogih mera zabeležila nešto iznad 32.000 slučajeva, a umrlo je 915 pacijenata.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.