U trendu

Nebenzja: Pravi uzroci krize u Ukrajini leže u oholosti Zapada

NJUJORK – Stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti na kojoj se raspravljalo o vladavini prava, da su glavni uzroci sukoba u Ukrajini želja SAD da igraju ulogu globalnog policajca i činjenica da Zapad ne poštuje interese drugih zemalja.
Nebenzja je ukazao da je međunarodno pravo pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini bilo prekršeno mnogo puta i da ga nije prekršila Rusija, već da su to učinile zapadne zemlje, preneo je TAS S.
Ruski diplomata je istakao da zbog toga nisu tačne izjave zapadnih zvaničnika da je urušavanje međunarodnog prava počelo od ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„Pravi uzroci ukrajinske krize leže u oholosti Zapada i njegovoj apsolutnoj nespremnosti da uzme u obzir interese drugih, čak i kada je bezbednost jedne zemlje u pitanju“, napomenuo je Nebenzja.

On je rekao da je drugi razlog za sadašnje stanje u Ukrajini nezaustavljiva želja Vašingtona da igra ulogu globalnog policajca koju je, kako je naveo, sam sebi dodelio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar