U trendu

Nedonošenje odluke US o ukazu Đukanovića za Abazovića je cirkus

PODGORICA – Sada je jasno zašto Demokratska partija socijalista nije želela da budu izabrane četiri sudije Ustavnog suda, izjavio je danas predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon što je saopšteno da taj sud nije doneo odluku u vezi sa inicijativom za ocenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine.

Abazović je novinarima u Vili Gorica kazao da ne ulazi u meritum odluke, ali da su ljudi u Ustavnom sudu dobili mandat da donose odluke.

„Što se Ustavnog suda tiče, sada je jasno zašto DPS nije želeo četvrtog sudiju. Hoće zarobljene institucije – nema više zarobljenih institucija. Nema više zarobljenih institucija i svaka odluka ovakva koja je politička će im se obiti o glavu“, rekao je Abazović.

On je upitao „šta će nam Ustavni sud ako neće da se izjašnjava o određenim stvarima“.

Kako je naveo Abazović, šta treba reći, a ostati korektan prema ljudima koji nisu dovoljno hrabri ili su pod raznim uticajima i ne mogu da izjasne.

„Ako kolege u parlamentu žele da 11. juna odemo na izbore, super. Ako imamo drugu ideju, neka iskažu“, rekao je Abazović i dodao da veruje da je važna i uloga novog predsednika.

Abazović je, prenosi agencija Mina, kazao da pitanje izbora nije za njega.

„Što se tiče URA mi smo spremni. To treba da vidimo sa državnim parlamentom“, kazao je Abazović.

On je naveo da se očekivalo da Ustavni sud donese odluku i da kaže da ukaz jeste ili nije u skladu sa Ustavom.

„Ovako da se ne izjašnjavaju, a čekamo ih 15-20 dana, cirkus“, dodao je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.