U trendu

NEM: Medicinski tehničar uhapšen, lečio na svoju ruku

BERLIN – Medicinski tehničar iz Nemačke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubistvo tri pacijenta dajući im terapiju koju nije trebalo da prime i kojom su bili predozirani, s nadom da će „herojski“ uspeti da ih spase, piše AP.

Medicinski radnik (24) uhapšen je u ponedeljak, prenosi AP pozivajući se na nemačku novinsku agenciju DPA.

Zločini za koje je optužen dogodili su se u Minhenskoj univerzitetskoj bolnici krajem oktobra, a vlasti su saopštile da su sva tri pacijenta uspela da prežive.

Tužilaštvo u Minhenu je saopštilo da je u toku istraga zbog sumnje na tri pokušaja ubistva.

Uhapšeni medicinski radnik negirao je optužbe. On je u bolnici radio od jula, preko agencije za privremeno angažovanje radnika.

Policija je saopštila da će sprovesti istragu o eventualnim ranijim propustima i mogućim žrtvama uhapšenog muškarca tokom perioda koje je proveo radeći u bolnici.

Iz bolnice navode da se stanje dva pacijenta naglo pogoršalo u subotu i da je utvrđeno da su primili terapiju koju nije bilo predviđeno da prime. Slične sumnje pojavile su se i u slučaju trećeg pacijenta, a bolnica je odmah suspendovala sa dužnosti osumnjičenog i pozvala policiju.

Jedan od troje pacijenata se i dalje nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju, dok je drugo dvoje van životne opasnosti.

Minhensko tužilaštvo navodi da onlajn čatovi ukazuju na to da je medicinski radnik želeo da se istakne kao spasilac pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.