U trendu

Novi rekord: Nema ga na poslu 15 godina, i dalje prima platu

Zaposlenom u bolnici u kalabrijskom gradu Katancaro i dalje se redovno isplaćuje plata iako se na radnom mjestu poslednji put pojavio 2005. godine.

Italijanska štampa ga opisuje kao „kralja odsutnih“ jer je oborio nacionalni rekord navodno izbegavajući rad tokom punih 15 godina, prenosi Guardian.

Policija kaže da je zaposlenom u bolnici mesečna zarada isplaćivana redovno i da je iznos njegovih nezarađenih plata narastao na 538.000 evra.

Neradnik-rekorder je poslednji put došao na posao u bolnici u gradu Katancaro 2005. godine.

Sada ima 67 godina, suočava se sa optužbama za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje i teško iznuđivanje.

Šest menadžera bolnice također je obuhvaćeno istragom zbog sumnje da su mu omogućili da izostaje sa posla, a da bude plaćen, što nije nezamisliv slučaj u italijanskom javnom sektoru.

U istrazi nazvanoj komično „Part Time“, policija je prikupila dokaze iz evidencije o prisustvu i platama, kao i izjave svedoka od kolega.

„Kralj odsutnih“ je, navodno, 2005. godine pretio direktorki bolnice kako bi je sprečio da podnese disciplinsku prijavu zbog njegovog izostanka sa posla.

Direktorka je ubrzo otišla u penziju, a njegovo odsustvo nije se prekidalo jer novi direktor, a ni kadrovska služba nisu proveravali njegov slučaj, navodi policija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)