Nema izgleda za napade Rusije u Iraku

Načelnik Generalštaba američkih oružanih snaga Džozef Danford, koji je doputovao danas u Irak kako bi se upoznao s najnovijim informacijama o borbi protiv Islamske države, ocenio je da trenutno nema izgleda da će Rusija proširiti vazdušnu kampanju na tu zemlju.

Danford je izjavio novinarima koji su putovali s njim da raniji izveštaji da iračka vlada želi da Rusija sprovodi vazdušne napade u Iraku više nisu aktuelni.

Američkim zvaničnicima je, prema njegovim rečima, u razgovoru s iračkim liderima rečeno da od Moskve neće biti traženo da počne napade.

Tokom prve posete ratnoj zoni od kada je preuzeo funkciju vrhovnog komandanta američke vojske 1. oktobra, Danford će se sastati s američkim komandantima kako bi se informisao o situaciji na terenu u Bejdžiju i Ramadiju.

Danford je sleteo u Erbil, glavni grad regiona Irački Kurdistan.

Islamska država je zauzela velike delove Sirije i Iraka prošle godine.

(Beta)

1 komentar
  1. Lister

    Znači, Amerikanci štite islamiste. Odmah su potrčali u Irak ne bi li odvratili rukovodstvo Iraka da se islamisti tamo ne unište. Deklarativno se kao zalažu za uništenje Islamske države, a ovamo im šalju oružje i daju logističku podršku. Providno i maliciozno, ali ne i neočekivano!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike