U trendu

Nema prijava o štetama od zemljotresa u Hercegovini

MOSTAR – Zemljotres magnitude 4.8 po Rihteru, koji je jutros iza osam sati pogodio Hercegovinu, a osetio se i u gotovo celom regionu, nije izazvao ozbiljnije posledice, osim uznemirenja građana.

Direktor Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke Drago Martinović rekao je da nisu imali prijave o povređenim osobama ni šteti na objektima na zemljotresom pogođenom području, čiji je epicentar bio kod Širokog Brijega.

„Do sada nije bilo prijava iz opštinskih štabova civilne zaštite“, rekao je Martinović, prenela je Hina.

Prema navodima svedoka, podrhtavanje tla potrajalo je jutros desetak sekundi, a snažnije osetio zapadno od Širokog Brijega.

Prema izveštaju Federalnog seizmološkog zavoda, njihovi uređaji zabeležili su da je magnituda potresa u hipocentru iznosila 4.8 po Rićteru, dok je intenzitet u epicentru bio VI stepena Merkalijeve skale.

Takvo podrhtavanje tla spada u jake potrese koji izazivaju uznemirenost stanovnika, napuštanje domova i štete na nekim objektima.

Hercegovinu je u aprilu pogodio zemljotres magnitude 6.1 po Rihteru, sa epicentrom u istočnoj Hercegovini. Tada je poginula 28-godišnjakinja kojoj je stena pala na kuću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar