U trendu

Nemačka policija pijanom Bosancu oduzela ključeve, on otišao po rezervne i nastavio ka BiH

Prvi dan februara ove godine bio je veoma buran jednom Bosancu u Nemačkoj. Policija Zigsdorfa je na autoputu A8 prema Salzburgu, u blizini Bergena, zaustavila Pasat slovenačkih registarskih oznaka.

Zbog vožnje u pripitom stanju državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 euvra i jednomjesečnom zabranom vožnje u Nemačkoj.

Kako piše Traunsteiner Tagblatt, za volanom je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo kući otadžbinu.  Budući da je muškarac mirisao na alkohol, bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da Bosanac ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj proslavi u noći sa petka na subotu.

Zabranjeno mu je i da nastavi vožnju i policija mu je oduzela ključeve automobila.

Službenici iste patrole policije Zigsdorfa na autoputu bili su zaprepašćeni kada su nepuna dva sata kasnije, malo iza ponoći 2. februara, primetili isti Pasat u vožnji na petlji autoputa Zigsdorf.

Za volanom je bio ponovo 32-godišnji državljanin koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH. Alko test je ponovo pokazao da je u alkoholisanom stanju, ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi.

Za drugo krivično delo morao je da plati 1.000 evra, a sada ga očekuje i četvoromesečna zabrana vožnje, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.