U trendu

Nemačka: Pronađeno telo nestalog deteta, osumnjičeni uhapšen

Nemačka policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog za otmicu četvorogodišnjeg dečaka izbeglice, poreklom iz BiH, a telo deteta pronađeno je u prtljažniku automobila osumnjičenog.

U saopštenju policije se navodi da je 32. godišnji muškarac, čije ime nije navedeno, uhapšen jutros, nakon dojave njegove porodice, i da se nalazi na ispitivanju.

Policija je navela da još pokušava da utvrdi identitet deteta koje je pronađeno mrtvo i će autopsija biti sprovedena kasnije u toku dana, preneo je AP.

Nemački list „Bild“ piše, pozivajući se na policiju, da je telo dečaka pronađeno u prtljažniku automobila otmičara, koji je priznao da je dečak mrtav.

Vlasti su objavile video snimak na kome je prikazan dečak Muhamed Januzi kako napušta centralni registracioni centar za izbeglice u Berlinu sa nepoznatim muškarcem 1. oktobra.

Za informacije o nestalom dečaku bile su ponuđene nagrade u ukupnom iznosu od 20.000 evra, a osumnjičeni je opisan kao evropskog porekla, mršav, tamne kose i sa bradom.

Nije poznato kako se Muhamed odvojio od svoje majke i porodice.

U registracionom centru u Berlinu ove godine bilo je dugih redova i velikih gužvi dok se Nemačka bori sa prilivom velikog broja izbeglica i drugih migranata, iako je otvaranje još jednog centra ovog meseca donekle smanjilo pritisak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.