U trendu

Nemačke vlasti nemaju svoje podatke o Bagdadijevoj smrti

BERLIN – Nemačka nema svoje podatke o smrti vođe Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija koji je danas objavio američki predsednik Donald Tramp, izjavio je za TAS S izvor iz nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je ranije istog dana da je Bagdadi poginuo u vojnoj akciji koju su u toku noći izvele američke snage u sirijskoj provinciji Idlib.

Prema Trampovim rečima, Bagdadi je ubio sebe i svoje troje dece detonirajući eksplozivni prsluk u tunelu. Rekao je da su mnogi Bagdadijevi drugovi i saradnici takođe ubijeni. Nije bilo žrtava među američkom vojskom.
Osim toga, Tramp je zahvalio Rusiji, Iraku, Siriji i Turskoj na njihovoj pomoći. Tvrdio je da je Rusija otvorila vazdušni prostor nad Sirijom za američke avione.

U međuvremenu, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da sumnja da se ova operacija vojske SAD ikada dogodila, jer nema pouzdanih dokaza da je Bagdadi mrtav. Štaviše, ministarstvo je demantovalo da JE otvorilo vazdušni prostor Sirije za američke vazdušne snage, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.