U trendu

Neonacistički sajt „Dejli Stormer“ isključen u Rusiji

Na zahtev Ruskog nadzornog tela za internet, internet provajdera u toj zemlji prestao je da emituje sajt američkih belih rasista, čiji je marš u Šarlotsvilu rezultirao nasiljem, prenosi AFP.

Sajt „Dejli stormer“, poznat po neonacističkim stavovima, pomogao je prošle nedelje u organizaciji mitinga u Šarlotsvilu kada je došlo do nasilnog obračuna između belih rasista i kontramitingaša, podseća AFP.

Američki provajder Go Daddy je zabranio emitovanje tog sajta u nedelju, zbog čega je „Dejli stormer“ prebacio svoju registraciju na domen Gugla, ali je već u ponedeljak odbijen sa tog servisa.

Nakon toga „Dejli stormer“ se registrovao u Rusiji na adresu dailystormer.ru, ali u roku od nekoliko sati stranica sajta je isključena usled zahteva ruskog federalnog servisa za nadgledanje komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor).

U saopštenju Roskomnadzora navedeno je da su zatražili od internet provajdera Ru-centar da brzo isključi sajt „Dejli Stormera“.

Stranica „Dejli Stormer“ promovise neonacističku ideologiju i podstiče rasističku, nacionalističku i ostale vidove mržnje, istaknuto je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar