U trendu

Neredi u Francuskoj zbog brutalnog zločina : Pravda za Tea (foto,video)

U predgrađu Pariza Sen Deniju izbili su neredi i protesti zbog seksualnog zlostavljanja 22-godišnjeg crnca koga su četiri policijska službenika napala tokom rutinske provere identiteta.

Prizori zapaljenih automobila, razbijenih izloga i intervencija naoružanih policajaca dominiraju ulicama ovog predgrađa na kojima ljudi izražavaju svoje ogorčenje zbog incidenta u kome su policajci prvo pretukli mladiće, identifikovanog samo kao Teo, a zatim ga navodno silovali palicom.

Transparenti na kojima piše „Pravda za Tea“, i grafiti protiv policijske brutalnosti nalaze se po čitavom području.

https://www.youtube.com/watch?v=llTD2ewXQtg

– Iako hiljade policajaca radi svoj posao kako treba, previše hapšenja završi se kao noćna mora za neke mlade ljude. Moramo hitno da nađemo rešenje – rekla je Stefani Trusel, predstavnica Socijalističke partije koja je zadužena za ovu regiju, prenosi portal „RT“.

Ranije u ponedjeljak, gomila demonstranata marširala je iz žrtvine kuće do policijske stanice, pevajućo Marseljezu i uzvikijući slogane protiv policijske brutalnosti.

https://www.instagram.com/p/BQHJBoBA5_-/

Teo je odveden na lečenje u bolnicu, gde je došao sa krvarenjem i konstatovana mu je nesposobnost za rad od najmanje 60 dana.

On tvrdi da je u više navrata ponižavan nakon napada, primoran da sedi u policijskom automobilu, a zatim i u policijskoj stanici, uprkos akutnom bolu, pre nego što je službenik u stanici shvatio ozbiljnost njegove povrede.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.