Neverovatno: Sunovrat Amazona na berzi zbog Trampovog tvita

Američki predsednik Donald Tramp je jednim tvitom izbrisao na berzi više od pet milijardi dolara tržišne vrednosti giganta u e-trgovini, Amazona, optuživši tu kompaniju da „nanosi veliku štetu trgovcima koji plaćaju porez“, piše britanski Gardijan.

Tramp je u noćašnjem tvitu napisao da zbog Amazona trpe „naselja, gradovi i države širom SAD – koji gube mnogo radnih mesta!“.

Američka agencija AP, takođe je izvestila je da je Tramp obnovio napade na Amazon, podsećajući da je „predsednik često kritikovao kompaniju i generalnog direktora DŽefa Bezosa, u čijem je vlasništvu takođe “Vašington Post““.

AP navodi da mnogi trgovci u tradicionalnoj maloprodaji zatvaraju prodavnice i optužuju Amazon za promenu potrošačkih navika i prelazak kupaca na kupovanje robe onlajn.

Međutim, ova kompanija zapošljava hiljade magacinskih radnika na sajmovima zapošljavanja širom zemlje, a najavila je da planira da do sredine iduće godine zaposli još 100.000 radnika sa punim radnim vremenom, napominje američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.