U trendu

Nevreme u Rumuniji rušilo drveće i zaustavilo saobraćaj

BUKUREŠT – Nevreme koje je zahvatilo Rumuniju prouzrokovalo je veću materijalnu štetu i zaustavilo danas saobraćaj u nekim delovima zemlje, jer su obilne padavine i jak vetar obarali drveće, oštetili više vozila i poplavili domaćinstva u 14 okruga i prestonici Bukureštu.

Vremenske nepogode su u poslednja 24 časa pogodile 25 gradova u 14 rumunskih okruga i prestonicu Bukurešt, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije (DSU), prenosi Ađerpres.

DSU je potvrdila da su ekipe za vanredne situacije intervenisale u Bukureštu i 14 rumunskih okruga kako bi se uklonila voda iz više destina domaćinstava i ulica, kao i blizu 200 stabala, koja su oštetila veliki broj automobila, a u okrugu Bihor preventivno je evakuisano 30 ljudi.

Železnički saobraćaj privremeno je zaustavljen na liniji Bukurešt – Brašov, u blizini grada Florešti, zbog obrušenog drveta na železničkoj pruzi.

Drumski saobraćaj takođe je trenutno blokiran na više državnih i regionalnih puteva u Rumuniji, a u okrugu Bihor uvedena je redovna odbrana od poplava na nekim vodotokovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.