U trendu

Nezvanično: Đukanovićev Evropski tim izgubio u HN

HERČEG NOVI – Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu 100 odsto obrađenih listića, najviše glasova na lokalnim izborim u Herceg Novom osvojile su Demokrate Alekse Bečića, sledi Evropski tim, čija je okosnica DPS Mila Đukanovića, a sledi lista Za budućnost HN i Boke, predvođena Demokratskim frontom, preneo je lokalni Radio Jadran.

Demokrate su, prema tim nezvaničnim rezultatima, osvoile 27,21 odsto ili 10 mandata, Đukanovićev Evropski tim 22,08 odsto ili osam glasova, a Za Budućnost HN i Boke19,47 odsto ili sedam mandata.

Isti broj mandata je osvojila Novska listaa sa 19,07 odsto glasova.

Crno na Bijelo Dritana Abazovića je osvojila 7,70 odsto ili dvaa mandata, a Prava Crna Gora Marka Milačića 4,46 odsto ili jedan mandat.

Ako u Herceg Novom bude realizovana formula sa parlamentarnih i lokalnih u Nikšiću, po svemu sudeći Đukanovićev Evropski tim je gubitnik i ovih izbora.

Vlast na državnom nivou i u Nikšiću formirale su Demokrate sa listom koju je predvodio Demokratski front, a pozvali su da im se pridruži i Abazovićeva URA, oko koje je okupljena lista Crno na bijelo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.