U trendu

Nigerija: Oslobođena deca koja su oteta prošle nedelje

ABUDŽA – Grupa od 21 deteta, koje su naoružani napadači oteli prošle nedelje sa farme u severozapadnoj nigerijskoj državi Katsina, oslobođena je i ponovo spojena sa svojim porodicama u subotu, saopštila je danas policija.

Kidnapovanje je poslednjih godina postalo sveprisutno u matičnoj državi predsednika Nigerije Muhamadua Buharija, a naoružane bande otimaju ljude iz škola, bolnica, farmi i traže otkupninu od rodbine, navodi Rojters.

Troje roditelja otetih rekli su za britansku agenciju da su deca, starosti između osam i 14 godina, puštena nakon što su roditelji platili otkup od 3.400 dolara, dok je, sa druge strane, portparol policije Gambo Isa negirao da je otkup plaćen.

„Oni su se ponovo ujedinili sa svojim porodicama“, rekao je Isa u poruci objavljenoj preko Vocapa.

Troje roditelja koji su razgovarali za Rojters zamolili su da ne budu imenovani zbog straha od vlasti, koje ne odobravaju otkupnine, ili samih bandita.

Roditelji su rekli da je više od 30 dece kidnapovano 30. oktobra na farmi, koja se nalazi između sela Kamfanin Mailafia i Kurmin Doka u Katsini, ali su neka uspela da pobegnu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.