U trendu

Nigerijska policija oslobodila 77 vernika iz podruma crkve

ABUDŽA – Policija u Nigeriji oslobodila je najmanje 77 ljudi koje su pastori adventističke Crkve vernika cele biblije držali u podrumu crkve, saopštile su danas nigerijske vlasti.

Među ljudima koji su u petak uveče spaseni iz crkve u državi Ondo bilo je 23 dece, od kojih neka imaju samo osam godina, a neki članovi Crkve vernika cele Biblije boravili su tamo od januara, navodi AP.

Pastori u crkvi koja se nalazi 75 kilometara od glavnog grada Nigerije naveli su vernike da ostanu u podrumu i sačekaju drugi dolazak Isusa Hrista kako bi se uzdigli na nebo, izjavila je portparolka policije Funmilaio Odunlami, prenosi AP.

Dvojica pastora su u pritvoru, iako istražitelji nisu pronašli dokaze da su članovi crkve zlostavljani ili primorani da ostanu u podrumu, navela je ona, prenosi AP.

Nigerija je duboko religiozna zemlja u kojoj se poštuju mnoge verske vođe, a ovo nije prvi put da vlasti spasavaju ljude koje sveštenici drže u prinudnom ili dobrovoljnom zatočeništvu, navodi AP.

Američka agencija navodi da su njeni neimenovani sagovornici izjavili da su u crkvi održavane danonoćne službe, da su neki članovi crkve po dolasku policije i članova njihove familije odbili da izađu iz podruma i psovali svoje roditelje, te da su neki od njih rekli da se u podrumu crkve nalaze od januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar