U trendu

Niko nije kritikovao Srbiju na samitu EPZ

PRAG – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pragu nakon prvog sastanka Evropske političke zajednice da na sastanku nije bilo kritika na račun politike Srbije, ali da očekuje kako će ih biti tokom predstojećih bilateralnih sastanaka.

„Niko nas nije kritikovao sa govornice, niko od zvaničnik govornika, ali pretpostavljam da će to u bilateralnim i trilateralnim sastancima to svakako biti tema“, rekao je Vučić odgovrajući na ptianje Tanjuga o tome da li je bilo kritika na racun Srbije i od koga, i da li nas je neko podržao od evropskih zvaničnika.

Dodao je da je bilo onih zvaničnika koji su nas podržali i pomenuo bugarskog predsednika Rumena Radeva i nemačkog kancelara Olafa Šolca, kada je reč o osmom paketu snakcija EU prema Rusiji.

„Što se tiče onih koji su bili na našoj strani povodom ovoga, jer sam ja pokrenuto tu temu. Ponoviću, Rumen Radev je bio fantastičan. Rekao je da ne razume o čemu se radi i da nije fer prema Srbiji i da treba da se vidi šta može da se uradi da se to ispravi, onda je i kancelar Šolc rekao ‘Vidite o čemu se radi’. Micotakis je u svojoj završnoj reči govorio o tome i hvala im na tome“, preneo je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.