U trendu

Nikolić (DPS): Vučić prisvaja deo stanovništva CG

PODGORICA – Portparol crnogorske opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „prisvaja deo stanovništva Crne Gore i stvara lažni alibi za mešanje u unutrašnje stvari“ Crne Gore.

„U Crnoj Gori žive građani naše države, a ne etnički predstavnici stranih država“, napisao je Nikolić na Tviteru, reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Vučića da Srbija mora da bude kriva uvek i da neće biti kriva samo ako ne bude pitala za 29 odsto svog stanovništva u CG.

“Ministarstvo vanjskih poslova je kao noj u pesku i pravi se da nije čulo da predsednik druge države prisvaja deo stanovništva Crne Gore i stvara lažni alibi za mešanje u unutrašnje stvari naše države”, napisao je Nikolić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih juče je izjavio da je optužen da je navodno izvršio državni udar u Crnoj Gori i istakao da nije on rekao ko treba da bude mitropolit, niti izvršio udar na crkvu.
Vučih je rekao da Srbija mora da bude kriva uvek i neće biti kriva samo ako ne bude pitala za 29 odsto svog stanovništva u CG.

„A u Severnoj Makedoniji Albanaci kojih ima 24 odsto imaju mnogo veća prava. I ako pitamo za prava 29 odsto svog stanovništva, to je valjda državni udar“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.